Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą

Pyszne śledzie , polecam wszystkim którzy kochają jeść ryby !

Dodany przez: Wokalista

Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1,5 kilograma śledzi solonych
  • 12 łyżek octu
  • 6 łyżek cukru
  • 2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego
  • 90dkg cebuli
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • gorczyca
  • natka pietruszki suszona
  • papryka słodka mielona
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Śledzie płuczemy (najlepiej kilka razy). Cebulę siekamy w cieniutkie półtalar ki i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Dodajemy cukier i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy ocen, koncentrat i przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut. Na koniec dodajemy gorczycę i zdejmujemy z ognia. Studzimy. Pokrojone na niewielkie kawałki śledzie przekładamy warstwami z przygotowanym sosem. Wstawiamy do lodówki.
sniadanie ryby mięso obiad przekąska kolacja sledz Święta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze