ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM

Szybka i niedroga przekąska

Dodany przez: ella76

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.19 z 27 głosów)

Składniki

  • 500g śledzi solonych
  • 2 średnie cebule
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka octu
  • łyżeczka cukru, pieprz, sól
  • 2 ziarenka ziela angielskiego i 1 listek laurowy
  • słoiczek koncentratu pomidorowego

Przygotowanie

  1. Śledzie pokroić w grubszą kostkę. Do rondelka wlać olej, wrzucić cebulę, dodać koncentrat pomidorowy jeśli będzię za gęste można dodac troszeczkę przegotowanej wody trochę podgotować przy końcu dodać sól,pieprz do smaku, ocet i listek laurowy oraz ziele angielskie. Po wystygnięciu zalać tym śledzie.
Boże Narodzenie przekąska śledzie sos pomidorowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze