SCHAB Z BRZOSKWINIAMI

Ocena:

4.43 (147)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby
Bardzo smaczne danie. POLECAM

Składniki:

  • Schab 150g
  • Brzoskwinie z puszki 2 połówki
  • Sok z cytryny
  • Mąka pszenna
  • Olej
  • Masło śmietankowe 5g (1 płaska łyżeczka)

Schab z brzoskwiniami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Wycisnąć sok z cytryny.
  • 2. Mięso opłukać w zimnej wodzie, odciąć kość, dokładnie rozbić, posypać solą i polać sokiem z cytryny.
  • 3.Każdy kawałek schabu oprószyć mąką i smażyć kilka minut na patelni z rozgrzanym olejem.
  • 4.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć mięso i na każdym kawałku położyć brzoskwinię.
  • 5.Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać pół godziny.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne