Ryba z brzoskwiniami

Ryba z brzoskwiniami to przysmak niecodziennego gościa.

Dodany przez: basia0721

Ryba z brzoskwiniami

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg filetów rybnych (panga, mintaj, morszczuk)
  • 2 małe cebule
  • 1 papryka czerwona surowa
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 szklanka soku z brzoskwiń
  • 1 mały ketchup

Przygotowanie

  1. Rybę smażymy w bułce tartej i mące na oliwie.
  2. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie. Dodajemy paprykę również pokrojoną w piórka i razem smażymy. Następnie zalewamy szklanką soku brzoskwiniowego, dodajemy brzoskwinie pokrojone w piórka. Chwilkę gotujemy i dodajemy ketchup. Rybę zalewamy zimną zalewą i pozostawiamy na 3 godziny.
sniadanie ryby kolacja cebula ketchup czerwona papryka brzoskwinie z puszki filety rybne
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze