rolada_z_lopatki

Rolada z łopatki..

Ocena:

4.52 (151)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 5 osób
Danie smaczne nadające się na obiad lub kolacje...

Składniki:

  • ROLADA Z ŁOPATKI
  • Składniki na 4 porcje:
  • - 1,2 kg łopatki bez kości
  • - sól ,pieprz, przyprawa do Gyrosa, majeranek,
  • - 2 – 3 ogórki kiszone,
  • - papryka konserwowa,
  • - cebula, jabłko.

Rolada z łopatki.. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przygotowanie:
  • Mięso umyć, rozbić na duży płat, posypać przyprawą i ułożyć warzywa, następnie ułożyć na nie kawałki jabłka. Posypać wszystko majerankiem i zwinąć w roladę. Związać sznurkiem, opiec na patelni ze wszystkich stron i piec w naczyniu żaroodpornym ok. 1 ½ godz. w 180 stopniach. Po upieczeniu pociąć w plastry, ułożyć na półmisku, przystroić. Podawać z ziemniakami i surówką. Ja podałem z surówką z kapusty pekińskiej ,pora, papryki i jabłka z odrobiną cukru, octu ,soli i pieprzu
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne