Przepisy na zapiekane papryki - papryka zapiekana z jajkiem
Składniki:
2 kolorowe papryki
2 łyżki masła (+ do formy)
4 jajka
łyżka marynowanych kaparów
dodatki:
sól
pieprz cytrynowy
listki świeżego rozmarynu
Papryka zapiekana z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Przepis na: papryka zapiekana z jajkiem
Papryki przekroić wzdłuż na pół, oczyścić z nasion, oprószyć solą. Smażyć na patelni grillowej po 5 min z każdej strony. Paprykę ułożyć w natłuszczonym masłem naczyniu żaroodpornym.
Do każdej połówki papryki wbić po jajku, oprószyć solą i pieprzem, na wierzch położyć wiórki z masła i osączone kapary. Zapiekać 12–15 min, aż jajka się zetną. Posypać rozmarynem (lub innymi ulubionymi ziołami).
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!