Naleśniki na słono

Naleśniki inaczej!

Dodany przez: kariana844

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Ciasto naleśnikowe:
  • szkl. wody mineralnej gazowanej
  • szkl. mleka
  • 2 jajka
  • 2 szkl. mąki
  • szczypta soli
  • Nadzienie:
  • serek topiony szczypiorkowy
  • serek topiony pomidorowy
  • ser żółty
  • szynka lub inna wędlina
  • keczup

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe, wszystkie składniki mieszamy trzepaczką!
  2. Smażymy naleśniki. Ciepłe naleśniki smarujemy serkami topionymi, kilka naleśników ze szczypiorkiem kilka z pomidorowym. Do środka kładziemy pasek wędliny, zawijamy naleśnik.
  3. Posypujemy naleśniki serem żółtym startym na tarce. Zapiekamy 20 minut w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Podajemy polane keczupem.
obiad przekąska naleśniki ser żółty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze