Mięso duszone w cebulce z sosem.

Szybko i łatwo zwłaszcza jak sie nie ma czasu na schabowe.

Dodany przez: alicja18

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • Mięso 500g (wieprzowe,wołowe lub dziczyzna),
  • Cebule duże 3-4,
  • Sos paprykowo-pomidorowy Amino,
  • Olej,
  • pieprz sól do smaku,
  • wegeta,
  • czosnek,
  • majeranek,
  • papryka ostra w proszku,
  • maga.

Przygotowanie

  1. Mieso kroimy w plastry(tak jak na schabowe),lekko tłuczemy tluczkiem.wszystko wrzucamy do miski, do tego dodajemy po troche majeranku,papryki w proszku,zmiażdżony czosnek,wegety,magi, soli i pieprzu oraz odrobine oleju.To wszystko mieszamy i wkladamy do lodówki na ok poł godziny lub dłuzej jak kto woli.Gdy minie określony czas to mięso układamy równo na glęboka patelnie,na rozgrzany mocno olej.Mięso musi być przysmażone lekko z obu stron i wtedy wrzucamy cebule pokrojoną w piórka,Razem to wszystko dusimy(gdy zajdzie potrzeba to podlewamy woda by się nam mieso za bardzo nie przypalilo).Gdy się udusi Dodajemy trochę sosu(1-2 łyzeczek).I jeszcze przez chwile dusimy nie zadlugo,tak aby sie wszystko zlączyło.
  2. O to gotowe mieso podajemy z ziemniakami i surówką lub według uznania.Smacznego
obiad cebula meso sos paprykowo-pomidorowy.
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze