Szybko i łatwo zwłaszcza jak sie nie ma czasu na schabowe.
Składniki:
Mięso 500g (wieprzowe,wołowe lub dziczyzna),
Cebule duże 3-4,
Sos paprykowo-pomidorowy Amino,
Olej,
pieprz sól do smaku,
wegeta,
czosnek,
majeranek,
papryka ostra w proszku,
maga.
Mięso duszone w cebulce z sosem. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mieso kroimy w plastry(tak jak na schabowe),lekko tłuczemy tluczkiem.wszystko wrzucamy do miski, do tego dodajemy po troche majeranku,papryki w proszku,zmiażdżony czosnek,wegety,magi, soli i pieprzu oraz odrobine oleju.To wszystko mieszamy i wkladamy do lodówki na ok poł godziny lub dłuzej jak kto woli.Gdy minie określony czas to mięso układamy równo na glęboka patelnie,na rozgrzany mocno olej.Mięso musi być przysmażone lekko z obu stron i wtedy wrzucamy cebule pokrojoną w piórka,Razem to wszystko dusimy(gdy zajdzie potrzeba to podlewamy woda by się nam mieso za bardzo nie przypalilo).Gdy się udusi Dodajemy trochę sosu(1-2 łyzeczek).I jeszcze przez chwile dusimy nie zadlugo,tak aby sie wszystko zlączyło.
O to gotowe mieso podajemy z ziemniakami i surówką lub według uznania.Smacznego