Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym

obiad na 102

Dodany przez: REDA

Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • łosoś 30 dag
  • śmietana 30% 1 szklanka
  • 1 łyżka mąki
  • zielony koperek
  • wegeta
  • pieprz
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Rybę pokroić na małe kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Śmietanę rozrobić z mąką, dodać koper i przyprawy do smaku i zagotować. Polać rybę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.
sniadanie ryby obiad ryba kolacja wegetariańska zapiekana łosoś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze