Lasagne z rybą i warzywami

Potrawa jest lekko strawna ,bez tluszczu.

Dodany przez: beciatg

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 6 platków makaronu Lasagne
  • 2 cukinie
  • 1 brokuł
  • 2-3 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 większy filet z ryby 400g
  • 300ml gęstej słodkiej śmietany
  • sól,pieprz

Przygotowanie

  1. Brokuł rozbieramy na różyczki i blanszujemy.Cukinie kroimy na długie paski ,które rozkładamy na makaronie(cukinia puści soki i makaron nie co zwilgotnieje).Cukinie lekko solimy.Do malaksera wkładamy obraną i pokrojoną cebulę,obrany ząbek czosnku,pokrojoną na mniejsze kawałki filet z ryby i połowę zblanszowanego brokuła.Zmiksowac i na koniec dodac jajko.Doprawic do smaku.Pomidory sparzyc i obrac ze skórki.                                                                                                                                           W naczyniu żaroodpornym na dnie układamy paski cukini,na nie kładziemy makaron lasagne,znów paski cukini i na to naszą pastę z ryby(ale tak aby nie dotykała brzegów naczynia).Jeśli zostały nam cukinie i makaron obkładamy nimi nasze naczynie do okoła.Pokrajanym pomidorem i resztką brokuła ozdabiamy górę Lasagne.Na koniec wlewamy smietankę i wkładamy do piekarnika na 30minut na 160stopni.Żeby się nam nie spiekło od góry przykrywamy papierem do pieczenia.
ryby warzywa obiad ryba kolacja zapiekanka dla dzieci cukinia pomidor brokuł lasagne
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze