Mielone ze szpinakiem

Ocena:

4.51 (177)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Przepis na mielone - mielone ze szpinakiem

Składniki:

  • 25 dag szpinaku
  • sól
  • żółtko
  • pieprz
  • ząbek czosnku
  • 45 dag mieszanego mięsa mielonego
  • jajko
  • 10 dag tartej bułki
  • łyżeczka musztardy
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki oleju

Mielone ze szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szpinak  umyć,  wrzucić  do  osolonego wrzątku, blanszować 2 min, osączyć, posiekać. Dodać żółtko, oprószyć solą i pieprzem,  wymieszać.
  • Czosnek  obrać,  posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem, tartą bułką, czosnkiem, musztardą, gałką, solą i pieprzem, wyrobić.
  • Z masy mięsnej uformować 8 kulek, rozpłaszczyć je. Na każdej  ułożyć  porcję  szpinaku,  zalepić  ponownie  formując  kulki.
  • Na  patelni  rozgrzać  olej,  wkładać  mielone,  smażąc  ze wszystkich stron przez 10–12 min. Podawać z ziemniakami z wody z koperkiem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne