Kolorowe roladki naleśnikowe

Moja sylwestrowa przekąska, dobra tez na spotkania ze znajomymi.

Dodany przez: miśka86

Kolorowe roladki naleśnikowe

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 6 nalesników ( ciasto tradycyjne, ale aby uzyskac kolor czerwony dodałam sól, paprykę słodką, chili i łyzeczkę koncentratu pomidorowego, kolor żółty - sól, curry i kurkuma, oraz naleśniki ziołowe- zioła prowansalskie, sól i pieprz czarny mielony)
  • opakowanie białego twarogu półtłustego,
  • 2 łyżeczki chrzanu ( najlepiej nie śmietankowego)
  • 2 łyżeczki mojonezu
  • sól pieprz
  • serek topiony
  • kilka kawałków papryki konserwowej,
  • kilka ogórków konserwowych
  • oliwki
  • kawałek sera
  • kawałek wędliny

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy naleśniki. Robimy nadzienie. Twarożek rozcieramy widelcem z majonezem i chrzanem, solimy i pieprzymy do smaku. Na naleśniki układamy nadzienie twarozkowe i co kto lubi czyli kawałeczki papryki, ogórka, wędline, ser, oliwki ( aby nie było zbyt grubo). Ja na kilka naleśników rozsmarowałam tez miękkie serki topione i także ułozyłam warzywa konserwowe. Nalesniki zawijamy i kroimy na kawałki.
przekąska naleśniki ogórki konserwowe twarożek papryka konserwowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze

Podobne przepisy