kociolek_meksykanski

kociołek meksykański

Ocena:

4.51 (140)

  • 50 min.
  • dla 4 osób
Pyszne i szybkie danie dla zapracowanych nadaje się do jedzenia zarówno z ryżem jak i ziemniakami.

Składniki:

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 papryka czerwona
  • koncentrat pomodorowy
  • pieczarki (opcjonalnie)
  • przyprawy: bazylia, czosnek, pieprz, sól

Kociołek meksykański - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulkę pokroic w kostkę, podsmażyć. Mięso doprawić, uformować małe kuleczki, podsmażyć razem z cebulą. Można dolać trochę wody i dusić kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki, paprykę i pomidory w puszce. Dalej dusić kilka minut aż papryka i pieczarki będą miękkie. Pod koniec dodajemy odsączoną z zalewy fasolę, koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne