Kasza jęczmienna zapiekana

Ocena:

4.47 (198)

  • 1 godz. 10 min.
  • dla 4 osób
SMACZNA I NA SZYBKO:)

Składniki:

  • 1 ½ szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 marchewki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • ½ puszki kukurydzy
  • puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym)
  • 1/3 pora
  • 100 g sera żółtego
  • oregano
  • przyprawa do potraw Kucharek
  • oliwa z oliwek do wysmarowania naczynia

Kasza jęczmienna zapiekana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Marchewkę, ser i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w plasterki, tuńczyk i kukurydzę osączamy. Ugotowaną kaszę łączmy z wszystkimi składnikami, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Gotową przekładamy do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez 30 minut. Podajemy z ketchupem (możemy też posypać serem żółtym).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne