KASZA MANNA NA MLEKU

Szybka zupa mleczna dla rozgrzania na zimę.

Dodany przez: gusia1000

KASZA MANNA NA MLEKU

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.58 z 12 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • kasza manna-3 łyżki
  • mleko-1/2 litra,
  • masło-1 łyżeczka,
  • cukier kryształ-do smaku,
  • sól-do smaku,
  • owoce sezonowe, np. truskawki, maliny, jagody.

Przygotowanie

  1. Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 3/4 szklanki mleka i wsypać do niego kaszę manę i dobrze wymieszać.
  2. Resztę mleka zagotować z dodatkiem szczypty soli, i łyżeczki masła.
  3. Do gotującego się mleka wlać namoczoną kaszkę.
  4. Mieszać szybko trzepaczką, by nie powstały grudni i gotować według przepisu na opakowaniu, aż do gęstości.
  5. Po ugotowaniu wlać na talerz i posypać cukrem kryształem.
  6. Dla lepszego smaku można dodać owoce sezonowe, np. jagody, maliny, truskawki.
owoce sniadanie deser wegetariańska dla dzieci cukier masło mleko kasza manna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze