Kasza z gulaszem

Sycące jedzonko!!!!!

Dodany przez: lenuta

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 szklanki kaszy
  • 4 szklanki wody
  • 1 łyżeczka masła
  • odrobina soli
  • 0,5 kg mięsa wieprzowego
  • cebula
  • czosnek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 2 kostki rosołowe
  • pieprz czarny

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem masła isoli. Doprowadzic do wyparowania wody.
  2. Wyłączyć nkaryc garnek i wozyć pod koc .
  3. Mięso opłukać i oprószyć mąka. Obsmażyć na patelni.
  4. Wrzucićdo garnka, dodać kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie i dusić.
  5. Sprawdzać twardość mięsa. Dodać pieprz i 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
  6. Zgęścić odrobina śmietany zmieszanej z mąką. Doprawić maggi.
mięso przyprawy obiad mięso wieprzowe Kasza jaglana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze