Kapuśniak ze świeżej kapusty

Dobre bo polskie

Dodany przez: dariolka195

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 3 głosów)

Składniki

  • *11/2 l rosołu
  • *30 dag białej kapusty
  • *1 cebula
  • *10 dag wędzonego boczku
  • *liść laurowy
  • *20 dag ziemniaków
  • *łyżka przecieru pomidorowego
  • *sól,pieprz
  • *posiekany koperek

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować,zalać wodą,dodać listek laurowy i ugotować do miękkości.
  2. Gdy kapusta będzie prawie miękka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
  3. Cebulę i boczek pokroić w kostkę,przysmażyć,dodać do zupy,chwilę pogotować,doprawić do smaku przecierem pomidorowym,solą i pieprzem.
  4. Zupę podawać z chlebem i posiekanym koperkiem.
zupa kapusta kapuśniak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze