Hamburgery

Ocena:

4.4 (156)

  • 40 min.
hamburgery szybkim domowym sposobem

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • 15 kajzerek
  • sałatka do hamburgerów

Hamburgery - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso wymieszać razem z bułką tartą, jajkami, solą i pieprzem do smaku.
  • Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
  • Z przygotowanego mięsa formować 15 kulek, następnie spłaszczyć tworząc okrągłe placuszki i układać na przygotowanej blaszce.
  • Kotlety na hamburgery piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
  • Po tym czasie na kratkę ułożyć przekrojone w poprzek bułki i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty.
  • Wyjąć z piekarnika bułki i kotlety.
  • Na połówkę bułki położyć kotlet, na kotlet sałatkę do hamburgerów i przykryć drugą połówką bułki.
  • Możemy dać też po listku sałaty.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne