Gruszki w czekoladzie

Pomysł na deser z owocami!

Dodany przez:

Gruszki w czekoladzie

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.22 z 9 głosów)

Składniki

  • 4 gruszki
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1,5 szklanki wody
  • 1,5 szklanki białego wina
  • 2 łyżki cukru
  • pomarańcza
  • cynamon, mięta i płatki migdałów

Przygotowanie

  1. Z połowy pomarańczy wyciśnij sok, drugą połowę pokrój w plastry. W rondelku wymieszaj sok, wodę i wino, cukier, plastry pomarańczy. Gotuj na wolnym ogniu. Gruszki umyj i obierz, włóż do rondelka i gotuj przez maksymalnie 10 minut. W kapieli wodnej rozpuść czekoladę. Gotowe gruszki ustaw na talerzyku, polej topiona czekoladą, ozdób płatkami migdałów, cynamonem i miętą. Gotowe!
czekolada deser gruszki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze