"Fyfla" czyli Papryka z patelni

Ocena:

4.48 (183)

  • 45 min.
  • dla 6 osób

latwe i smaczne do chlebka

Składniki:

  • 1kg. papryk (czerwona i zielona)
  • 1kg pomidorow (bez skorki i pestek)
  • 3 duze zabki czosnku
  • 3 lyzki oliwy z oliwek
  • pieprz,sol

"fyfla" czyli papryka z patelni - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Papryki opiekamy,zdejmujemy skorke i gniazda nasienne,drobno kroimy.Z pomidorami postepujemy tak samo.Na duza i gleboka patelnie wlewamy ojej,utarty czosnek,krotko przesmazamy,do tego dodajemy pomidorki,smazymy mieszajac ok.7mim.dodajemy papryke i dusimy ok.12min, od czasu do czasu trzeba zamieszac aby sie nie przypalilo, pod koniec dodajemy sol i pieprz.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne