Faszerowane jajka

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 280 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Faszerowane jajka

Na zimno

Czas przygotowania:
Kalorie:
280 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 opakowania pasty rybnej z pieprzem KING OSCAR
  • 2 łyżeczki ziaren zielonego pieprzu
  • 4 jajka
  • 1/2 cebuli
  • łyżka oliwy
  • 4 łyżki gęstego majonezu
  • gałązki natki do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka włożyć do zimnej, osolonej wody i gotować 10 minut. Wyjąć, ostudzić, obrać ze skorupek. Przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
  2. Cebulę obrać, posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić, ostudzić.
  3. Żółtka połączyć z majonezem, pastą rybną i cebulą, dokładnie wymieszać.
  4. Dodać 3/4 zielonego pieprzu, wymieszać. Ewentualnie farsz przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.
  5. Listki natki poodrywać, umyć i osuszyć. Białka wypełnić farszem, udekorować pozostałymi ziarenkami zielonego pieprzu i listkami natki.
ryby przekąski jajka przekąska pasta rybna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze