Ciastka z maszynki

pyszne i długo leżakują:)

Dodany przez: mariooo

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • - 3 szkl. mąki
  • - ½ szkl. Cukru
  • - ½ szkl. Cukru pudru
  • - ½ kostki masła
  • - ½ kostki smalcu
  • - 3 żółtka + 1 całe jajko
  • - 4 łyżki śmietany
  • - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Smalec i masło posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez godzinę. Następnie kręcić ciastka przez maszynkę do mięsa ze specjalną przystawką. Układać na blasze lekko natłuszczonej. Piec ok. 25 minut w temp. 180 st. C.
deser kruche ciastka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze