Ciap kapusta

Wspaniale, slaskie danie obiadowe.

Dodany przez: Luna´

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • • 500 gram kapusty kiszonej
  • • 800 gram ziemniakow
  • • ok.250 gram boczku wedzonego
  • • sol, pieprz

Przygotowanie

  1. Kiszona kapuste wlozyc do garnka, zalac woda, odcisnac, czynnosc powtorzyc 3 razy. Kapuste ugotowac do miekkosci. Ziemniaki obrac, ugotowac,potluc i wymieszac z odlana kapusta kiszona.Boczek wedzony stopic i wmieszac do kapusty z ziemniaki, dodac soli i pieprzu do smaku i wszystko dobrze wymieszac. Smakuje z karminadlami czyli kotletem mielonym, uduszonymi zeberkami-wtedy nie potrzebujemy boczku wedzonego bo mamy sos-czy z kurczakiem z piekarnika.
obiad ziemniaki kapusta kiszona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze