Chleb gryczany (z automatu)

Ocena:

4.52 (159)

  • 5 min.
  • dla 1 osoby
wyjątkowy chleb o delikatnym posmaku gryki

Składniki:

  • 300 ml ciepłej wody
  • 10 g drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka gęstej śmietany 12%
  • 450 g mąki pszennej białej typ 550
  • 100 g mąki gryczanej

Chleb gryczany (z automatu) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wlać do blaszki z automatu wodę, wkruszyć do niej drobno drożdże.
  • Wsypać sól, cukier, mąkę.
  • Włączyć program pieczenia „krótki” (ok. 2 godzin), wybrać poziom zrumienienia skórki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne