CHLEB KUKURYDZIANY

Jest prosty i szybki w wykonaniu,bardzo delikatny rozpływa sie w ustach

Dodany przez: Renii

CHLEB KUKURYDZIANY

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

Składniki

  • 400g mąki kukurydzianej
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • półtorej łyżeczki sody oczyszczonej
  • łyżeczka soli i papryki ostrej
  • 2 łyżki startego sera żółtego

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszac.Uformowac z ciasta podłużny bochenek,włożyc do foremki wysmaromanej masłem i obsypanej mąka.Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
sniadanie ser żółty jogurt naturalny mąka kukurydziana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze