brzoskwiniowe_wydmy

Brzoskwiniowe wydmy

Ocena:

4.48 (177)

  • 40 min.
błyskawicznie się je robi a smak jest nieziemski:)

Składniki:

  • 2 rolki ciasta francuskiego świeżego po 275 gram
  • 2 puszki brzoskwiń, ma być 12 połówek
  • 1 jajko + 1 łyżka gęstej kwasnej smietany 18%
  • Cukier kryształ
  • Cukier puder do oprószenia

Brzoskwiniowe wydmy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
  • Blachę wysłać pergaminem
  • Ciasto rozwinąć i przekroić wzdłuż na pół.
  • Każdą połowę pokroić na 3 częsci. Z jednej rolki otrzymamy 6 porcji.
  • Każdy kawałek ciasta posmarować jajkiem roztrzepanym ze smietaną. Oprószyć cukrem kryształem i na srodku ułożyć połówkę brzoskwini, tak jak widać na poniższym zdjęciu:)
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut.
  • Były 3 blachy, bo ja jedną weszło 4 porcje.
  • Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasteczka oprószyć cukrem pudrem przez sitko.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne