Breakfast – angielskie śniadanie :

Tradycyjne śniadanie angielskie . Bardzo smaczne, obfite.Podaję składniki na małą porcję .

Dodany przez: Babciagramolka

Breakfast – angielskie śniadanie :

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 3 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • :2 kiełbaski Pork Sausages
  • 1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym ( małe ziarna )
  • 1 jajko
  • 1 kromka chleba tostowego
  • ½ pomidora
  • 4 pieczarki
  • 2 plastry bekonu
  • masło
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta soli
  • pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Na oliwie podsmażyć na rumiano kiełbaski . Wstawić do piekarnika ( wygrzanego ) by nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zarumienić bekon . Dodać go do kiełbasek . Usmażyć pieczarki i przełożyć do kiełbasek . Połówkę pomidora podsmażyć , dołożyć do reszty składników i trzymać w cieple . Fasolkę podgrzać i lekko odparować sos. Zrobić tosta. Usmażyć jajko sadzone . Tosta posmarować masłem . Przekroić na dwa trójkąty . Na jednej połówce położyć jajko sadzone, na drugiej fasolkę z sosem . Dołożyć kiełbaski , bekon, pomidora i pieczarki . Lekko posolić i popieprzyć pomidora , pieczarki i jajko . Podawać natychmiast gorące .
  2. Normalnie porcja jest dwa lub nawet trzy razy większa .
  3. Niestety tych kiełbasek nie ma u nas w sprzedaży. Tak na wyczucie najbardziej przypominają je cienkie białe –parzone ( może nawet smaczniejsze ).
sniadanie przekąska fasolka jajko sadzone kuchnia angielska breakfast
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze