Biszkopt z makiem

Ocena:

4.51 (159)

  • 50 min.
Makowiec prawie bez pieczenia.

Składniki:

  • jajka 4 sztuki
  • mąka 1 szklanka
  • cukier 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mak 1 puszka
  • miód ok4 łyżki
  • rodzynki 3/4 szklanki
  • pokrojone orzechy 1/2 szklanki
  • galaretka wiśniowa 2 opakowania

Biszkopt z makiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z jajek, mąki, cukru i proszku do pieczenia upiec biszkopt.Wystudzić. Galaretki rozpuścić w trzech szklankach gorącej wody. Mak wyłożyć do miski. Dodać sparzone rodzynki i orzechy. Dodać miód i wymieszać. Masę makową wyłożyć na biszkopt i zalać tężejącymi galaretkami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne