WIGILIJNE KLUSKI Z MAKIEM

KLUSKI Z MAKIEM - SŁODKIE DANIE NA WIGILIJNYM STOLE

Dodany przez: wiola333

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Kalorie:
85 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.38 z 8 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 30 dag makaronu,
  • 20 dag mielonego maku,
  • 10 dag orzechów,
  • 10 dag rodzynek,
  • skórka pomarańczowa kandyzowana ok 2 łyżki,
  • 1 olejek migdałowy,
  • 2 łyżki miodu,
  • pomarańcze do dekoracji,

Przygotowanie

  1. Kluski z makiem to popularne wigilijne danie.
  2. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, dać do miseczki, dodać zmielony mak, bakalie, olejek , miód, delikatnie wymieszać, podawać udekorowane pomarańczami.
  3. Kluski z makiem gotowe.
  4. Takie kluski z makiem rodem z kuchni staropolskiej zadowolą każdego :)
  5. Smacznego!
miód makaron przekąska kolacja deser dla dzieci bakalie mak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze