bigos_meksykanski

BIGOS MEKSYKAŃSKI

Ocena:

4.51 (182)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 6 osób
wyśmienity przepis z lekką pikanterią

Składniki:

  • -2 pędka kiełbasy (śląska, zwyczajna itp)
  • -2 podwójne płaty z kurczaka
  • -0,5 kg. pieczarek
  • -2 duże cebule
  • -3 małe papryki (czerwona ,żółta,zielona)
  • -2 puszki fasoli czerwonej (razem z wodą)
  • -1 przecier pomidorowy (200g)
  • -przyprawa "Kamis" do dań meksykańskich
  • -olej do smażenia
  • -papryka ostra

Bigos meksykański - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Produkty umyc i pokroic w kostke kazde oddzielnie,Nagrzać patelnie i smazyc po kolei :
  • -cebule
  • -pierś z kurczaka
  • -pieczarki
  • -kiełbase
  • -papryke czerwoną
  • Po usmażeniu każdy produkt wrzucamy do garnka (pamiętając by z patelnii nie przelewac oleju .wtedy w daniu bedzie za duzo tłuszczu) dusimy pod przykryciem ok 15 min od czasu do czasu mieszając . Po 15 min dodajemy fasole z puszki (PAMIETAJMY RAZEM Z WODA)mieszamy i dusimy pod przykryciem jakies 10 min .Dodajemy następnie(CAŁĄ )przyprawe KAMIS mieszamy a nastepnie przecier pomidorowy. całe danie trzymamy na ogniu ok 5 min i GOTOWE
  • NAJLEPIEJ SMAKUJE Z BUŁECZKĄ

Porady

Zobacz przepis: bigos na śliwowicy

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne