Biała galaretka

Ocena:

4.48 (166)

  • 20 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 145 kcal
Składniki na 6 porcji

Składniki:

  • po 10 dag poziomek oraz jagód
  • brzoskwinia
  • 1/2 l mleka
  • 2 dag żelatyny
  • 1/2 laski wanilii
  • 4–5 łyżek (7,5 dag) cukru
  • 25 dag waniliowego serka homogenizowanego

Biała galaretka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Poziomki i jagody opłukać, osuszyć. Brzoskwinię sparzyć, obrać ze skórki, przekroić, usunąć pestkę, miąższ pokroić w małą kostkę.
  • ■ Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Mleko zagotować z przekrojoną na pół laską wanilii oraz cukrem. Wanilię wyjąć. Żelatynę wlać do mleka, wymieszać (mikserem). Ostudzić i dodać serek oraz przygotowane owoce.
  • ■ Galaretkę wlać do filiżanek albo foremek. Odstawić do lodówki na 3–4 godziny do zastygnięcia. Wyłożyć na talerzyki, udekorować.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne