Zupa z serka topionego

Ocena:

4.57 (161)

  • 20 min.
  • dla 5 osób
Superszybka, smaczna i niedroga zupa, a przy tym nietypowa.

Składniki:

  • 150 g serka topionego (śmietankowy lub naturalny)
  • 3 szklanki rosołu
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • 2 łyżki śmietany

Zupa z serka topionego - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Rosół rozcieńcz szklanką wody i podgrzewaj na niedużym ogniu.
  • 2. Serek topiony włóż do rondelka, zalej odrobiną rosołu, dodaj 2 szczypty suszonej bazylii i podgrzewając rozetrzyj na gładką masę.
  • 3. Przygotowaną masę wlej do stojącego na ogniu wywaru.
  • 4. Jajka wbij do kubeczka, dodaj mąkę i wymieszaj do uzyskania jednolitego ciasta.
  • 5. Wlewaj ciasto cienkim strumieniem do gotującej się zupy, zdejmij z ognia i zabiel śmietaną. Smacznego!!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne