Zupa z grzybków marynowanych

Ocena:

4.45 (197)

  • 40 min.
  • dla 2 osób
Smaczna, o lekko kwaskowym smaku.

Składniki:

  • 0,5 l słoik marynowanych grzybków leśnych w occie
  • 2,5 l. bulionu
  • po pół papryki czerwonej i żółtej
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • wedeta, maggi
  • śmietana
  • mąka
  • natka, koperek

Zupa z grzybków marynowanych - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotować bulion, do niego wrzucić wszystkie warzywa i ziemniaki pokrojone w kostkę. Ugotować , następnie dodać pokrojone grzybki, gotować jeszcze 10 minut. Zupę zawiesić mąką, dodać śmietanę, posypać natką i koperkiem. Zagotować. Doprawić do smaku wegetą i maggi.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne