Zupa fasolowa na żeberkach

Smakowita gorąca fasolówka.

Dodany przez: luna19

Zupa fasolowa na żeberkach

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 400 gr żeberek
  • 250 gr dużej fasoli Jaś
  • 200 gr wiejskiej kiełbasy
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • kawałek selera
  • sól
  • pieprz
  • szczypta majeranku
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka kucharka
  • natka pietruszki
  • koperek

Przygotowanie

  1. Fasolę namoczyć najlepiej na noc, rano przepłukać i zalać czystą wodą. Mięso wypłukać.
  2. zalać 2 l wody, dodać fasolę, listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól, pieprz, pokrojoną na plasterki marchewkę, cebulę, czosnek i seler posiekany drobno lub w całym kawałku ( ja dodaję cały gdyż rodzina za nim nie przepada, potem wyrzucam) Kiedy mięso i fasola są już miękkie, mięso wyjmuję i dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbaskę pokrojoną na plasterki, w międzyczasie rozdrobnić mięso i dodać do zupy. Ugotować do miękkości ziemniaków. Dodać dużo natki pietruszki i koperku..
mięso warzywa obiad zupa kiełbasa fasola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze