Rosół na żeberkach

Ocena:

4.52 (161)

  • 4 godz. 20 min.
  • dla 6 osób
Dobry rosołek przed imprezą dodaje energi

Składniki:

  • 2 kawałki kątów żeberkowych
  • kawałek wołowego mięsa
  • włoszczyzna ( pietruszka,seler,marchewka,por)
  • 1 kostka wołowa
  • pieprz

Rosół na żeberkach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Umyć mięso i włożyć go garczka
  • 2 Zalać zimną wodą i gotować 3 godziny na małym ogniu
  • 3 Przecedzić przez sito i dodać jarzyny oraz przyprawy
  • 4.Gotować do miekości jarzyn
  • 5.Rosół podawać z ziemniakami
  • Mięso można odzieclic od żeberek i wołowe pokroic a raczej zmielic na sznycle
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne