Wino z ryżu

Szybkie i smaczne

Dodany przez: miśka86

Wino z ryżu

Likiery, syropy i nalewki

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg surowego ryżu,
  • 2 kg cukru,
  • 8 litrów wody,
  • 1 paczka rodzynków,
  • ok. 7 dag drozdży winiarskich :)
  • pół paczki wiórek kokosowych ( wg uznania)

Przygotowanie

  1. Ryż wsypać do balona i zalać woda ( przegotowaną z cukrem i przestudzoną ), dodając rodzynki i drożdże. Butle zatkać korkiem z rurką fermentacyjną i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 dni. Po tym czasie można zlać żeby dofermentowało. Wino wstawione drugi raz na tym samym ryżu jest mocniejsze. Wino można zabarwić karmelem z cukru
wino napoje ryż rodzynki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze