Spaghetti z serem pleśniowym

To nie jest trudne, a połączenie smaków daje wyjątkowe efekty.

Dodany przez: anonymous

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 250 g sera pleśniowego typu Lazur
  • 500 g makaronu spaghetti
  • 100 g wędzonego boczku
  • 0,5 litra śmietany kremówki
  • przyprawy i zioła do smaku

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Boczek pokrojony w kostkę podsmażamy, aż wytopią się z niego skwarki. Odstawiemy na chwilę.
  3. Na dużą patelnie wlewamy śmietanę, wrzucamy skwarki (bez wytopionego tłuszczu) i ser pleśniowy (starty lub pokruszony). Kiedy składniki ładnie się połączą dodajemy makaron. Mieszamy i jakiś czas (3-4 minuty) podsmażamy, dodając trochę przypraw.
  4. Po nałożeniu na talerz posypujemy ziołami.
obiad spagetti lazur
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze