ROLADA KOKOSOWA

Prosta w wykonaniu,bez pieczenia

Dodany przez: Renii

ROLADA KOKOSOWA

Rolady

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

Składniki

  • Masa biała:
  • 100g kokosów
  • 1/2 kostki masła
  • 80g cukru pudru
  • Masa ciemna:
  • 300g herbatników
  • 30g masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 30g kakao

Przygotowanie

  1. Masa biała:masło miksujemy z cukrem.Dodajemy wiórki miksujemy.Masa ciemna:Herbatniki mielimy.Masło,kakao i mleko rozpuszczamy na wolnym ogniu dodajemy herbatniki i mieszamy na jednolita mase.letnia ciemna mase wykladamy na pergamin.Formujemy kwadrad,wykładamy mase białai zwijamy rolade.Dekorujemy wiórkami i schladzamy.
deser kakao kokosy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze