PSTRĄG FASZEROWANY

Nie ma to jak rybka!!!

Dodany przez: andzia

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • pstrąg ( oczyszczony)
  • sok z cytryny
  • pęczek koperku
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 cebulka
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Pstrąga umyć, osuszyć , natrzeć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Pieczarki umyć , zetrzeć na tarce , cebulę drobno pokroić i udusić wszystko na patelni. Doprawić do smaku. Tak przygotowanymi grzybami nadziewać pstrągi , skropić oliwą i ułożyć na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia , piec ok. 30 minut.
ryby warzywa obiad wegetariańska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze