Pigwa do herbaty

Zamknięta w słoiku pigwa w cukrze jest świetnym dodatkiem do herbaty - jako dobre źródło witaminy C i jako kwaśny zamiennik cytryny.

Dodany przez: mojegotowanie

Pigwa w cukrze jest źródłem witaminy C

Owocowe

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 3.44 z 27 głosów)

Składniki

  • 1 kg owoców pigwy (lub pigwowca)
  • 300 g cukru

Przygotowanie

  1. Pigwę umyj, pozbaw nasion i pokrój w niewielkie plasterki.
  2. Układaj w wyparzonym słoiku i przesypuj obficie cukrem.
  3. Zamknij słoik i odstaw na kilka dni.
  4. Kawałki owoców i powstały syrop dodawaj do herbaty.

Wskazówki

Do pigwy w cukrze możesz dodać też imbir pokrojony w plasterki.

pigwa syrop pigwa do herbaty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze