Pierś z kurczaka w musztardzie

Ocena:

4.5 (173)

  • 3 godz. 0 min.
  • dla 4 osób
Marynowana w musztardzie, gotowana na parze pierś z kurczaka.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 czubate łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Pierś z kurczaka w musztardzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso podzielić na porcje (u mnie 4). Musztardę przełożyć do miseczki. Dodać do niej wyciśnięty czosnek, sól, paprykę, pieprz i zioła. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Marynatę wlać do mięsa i dokładnie wymieszać (tak, żeby marynata pokryła mięso w całości). Mięso w marynacie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie zamarynowane mięso ułożyć w garnku do gotowania na parze. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne