Pierś z indyka faszerowana szpinakiem

Dietetyczny, szybki w przygotowaniu przepis na smaczny obiad.

Dodany przez: ewelka_rewelka

Pierś z indyka faszerowana szpinakiem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 1 pierś z indyka
  • pół paczki szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka śmietany 12%
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • czosnek granulowany
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka umyć, odciąć wszystkie tłuszczyki:-) Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do kurczaka. Szpinak rozmrozić na patelni, aż woda odparuje, doprawić solą i pieprzem oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać śmietanę i jajko. W piersi wyciąć kieszeń, nafaszerować szpinakiem. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą z oliwek włożyć pierś. Zamknąć pokrywką. Piec w temperaturze 180st.C na termoobiegu 90 minut. Można podawać z sosem serowym, doskonale sie komponuje. Smacznego.
mięso obiad indyk pieczenie szpinak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze