otrębowe naleśniki

Ocena:

4.44 (173)

  • 10 min.
  • dla 2 osób
Pyszne naleśniki, w sam raz na śniadanie :) .

Składniki:

  • 4 łyżki otrąb pszennych
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 150 ml mleka 2%
  • jajo
  • 200 ml wody
  • sól
  • proszek do pieczenia
  • aromat rumowy lub waniliowy
  • cynamon

Otrębowe naleśniki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Roztrzepać jajko z mlekiem na miseczce. Dodać pozostałe składniki i dokladnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 5 min, by otręby nasiąkły. Smażyć naleśniki na patelni teflonowej. Jeśli takiej nie macie , to posmarować zwykłą odrobina oleju pędzelkiem. Można podać z serkiem wiejskim, powidłami, białym serem itd w zależności od gustu :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne