Oscypek z patelni z żurawiną

Ocena:

4.42 (175)

  • 10 min.
  • dla 10 osób
Szybka i smaczna przekąska.

Składniki:

  • 2 serki oscypki
  • konfitura żurawinowa lub dżem żurawinowy
  • biały
  • pieprz
  • 1 łyżka masła roślinnego

Oscypek z patelni z żurawiną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ser oscypek pokroić w plastry, posypać białym pieprzem(można posypać po usmażeniu).
  • Masło rozpuścić na patelni, usmażyć oscypka na złoty kolor.
  • Ułożyć na talerzu, polać konfiturą żurawinową(z braku konfitury posmarowałam dżemem żurawinowym)który pod wpływem ciepła też się trochę rozpuścił.
  • Smacznego.

Porady

Zobacz też: Zakopane - restauracje z kuchnią góralską

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne