Muffinki z masłem orzechowym

Ocena:

4.25 (216)

  • 40 min.
  • dla 6 osób
Pyszne muffinki z masłem orzechowym

Składniki:

  • Suche:
  • 250 g mąki pszennej
  • 65 g cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Mokre:
  • 4 łyżki masła lub margaryny
  • 1 jajko
  • 175 ml mleka
  • 160g masła orzechowego

Muffinki z masłem orzechowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Składniki suche wymieszać w jednej misce. Masło rozpuścić, wymieszać z pozostałymi mokrymi składnikami w drugiej misce. Zawartość obu misek połączyć, wymieszać tylko do połączenia składników, mogą zostać grudki. Nałożyć do formy na muffinki. Piec ok. 20minut w 200ºC. Ostudzić na kratce. Udekorować orzeszkami ziemnymi
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne