meksykanska_zupa_gulaszowa

Meksykańska zupa gulaszowa

Ocena:

4.53 (142)

  • 60 min.
  • dla 2 osób
Szybka i smaczna zupa która rozgrzewa.

Składniki:

  • 300 g mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • 1l bulionu mięsnego (kostki)
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 300g pomidorów
  • 1 puszka konserwowej czerwonej fasoli
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżeczki Przyprawy Kuchni Meksykańskiej Kamis

Meksykańska zupa gulaszowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso pokroić w małą kostkę. Cebulę, czosnek obrać drobno
  • posiekać i podsmażyć na oleju.Kiedy cebula nabierze złotego
  • koloru,dodać mięso i dusić pod przykryciem 15 minut. Oprószyć mąką
  • , wymieszać, dodać wywar z kostki i przyprawy. Zupę gotować pod
  • przykryciem. Pomidory umyć , usunąć twardą część przy szypułce,
  • pokroić w kostkę i ugotować do miękkości. Następnie przetrzeć przez
  • sitko.(można użyć pomidorów z puszki). Do zupy dodać fasolę i,
  • zagotować dodać przetarte pomidory. Podawać ze śmietaną
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne