Marynowany agrest

Ocena:

4.5 (165)

  • 35 min.
  • dla 10 osób
Pyszna przystawka do palety mięs i wędlin.

Składniki:

  • Agrest marynowany
  • Składniki Przepis
  • * 1 kg agrestu,
  • * 1 szklanka 10% octu,
  • * 40 dag cukru,
  • * 3 goździki,
  • * 1 liść laurowy,
  • * 2 ziarenka pieprzu,
  • * 2 szklanki wody,
  • * kawałek cynamonu.

Marynowany agrest - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Dojrzały agrest oczyścić z szypułek, przepłukać na sicie, osączyć i wsypać do słoików.
  • Pozostałe składniki zagotować, ostudzić, przecedzić i wlać zalewę do agrestu.
  • Słoiki szczelnie zakręcić, pasteryzować 25 minut, przechowywać w chłodnym miejscu.
  • Podawać do zimnych mięs pieczonych, pasztetów i wędlin.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne