Seler marynowany

Ocena:

4.25 (227)

  • 50 min.
  • dla 7 osób

Przepis mam od Ani J. Polecam, jest smaczniejszy od tego ze sklepu.

Składniki:

  • 3 duże selery , można dać 3,5, bo zostanie trochę zalewy.
  • Zalewa:
  • 7 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 2 płaskie łyżki soli
  • 1 szklanka cukru, dodałam jeszcze 1 łyżkę

Seler marynowany - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zagotować składniki zalewy. Seler zetrzeć na grubych oczkach i wrzucić do zalewy. Podgotować krótko ok. 4-5 minut.
  • Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut.
  • Z tej porcji otrzymałam 7 słoiczków o poj. 0,5 litra
  • Tak zrobiony seler jest idealny do sałatek
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne