Makaron po grecku

Ocena:

4.52 (200)

  • 35 min.
  • dla 3 osób
Nie tylko ryba po grecku jest smaczna.

Składniki:

  • 1000g makaronu wstążki
  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 200 g selera
  • 100 g pora
  • 2 duże marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g koncentratu pomidorowego lub puszka pomidorów
  • oliwa do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Makaron po grecku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Podsmażyć na oliwie aż zmiękną. Mięso podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, dodać do warzyw i mieszając chwilę dusić. Dodać pora, pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować makaron, sos wlać do makaronu i wszystko razem wymieszać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne