czerwony_pomidorowy_makaron_ryzowy

Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :

Ocena:

4.5 (146)

  • 20 min.
  • dla 2 osób
Makaron ryżowy ma to do siebie że przejmuje smak dodatków co robi z niego doskonały do II dań.

Składniki:

  • 1/2 paczki makaronu ryżowego Tagliatelle
  • 1 Bulionetka drobiowa ( lub kostka bulionu drobiowego ) Knorra
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %
  • 1/4 średniej wielkości pomidora

Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zagotować wodę ok 1,5 litra z Bulionetką i na wrzącą wrzucić makaron. Zgasić gaz i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić . Do garnka włożyć masło i roztopić je. Dodac pokrojonego w bardzo drobną kosteczkę pomidora i podsmażyć go .Dołożyć koncentrat i zamieszać. Włożyć odsączony makaron i chwilę ogrzewać mieszając by cały pokrył się sosem. Zostawić na 5 minut pod przykryciem.
  • Podawać do delikatnych dań rybnych , drobiowych lub warzywnych.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne